Pagina's

Translate

woensdag 12 april 2017

Pop-up boek

Mijn pop-up boek


Dat wilde ik altijd al eens maken, een pop-up boek. Op internet is gelukkig veel informatie te vinden, maar dan nog moet je heel veel proefjes maken om je originele tekeningen en foto´s niet te verprutsen. Het is zeer arbeidsintensief en bepaald niet eenvoudig. Maar zoals Pippi Langkous al zei: ¨Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.¨ Met deze positieve houding ben ik eraan begonnen. En nu is het boek klaar.

Hoe heb ik het gedaan?

Van eerder gemaakte tekeningen heb ik foto´s laten afdrukken en die heb ik waar nodig gedeeltelijk uitgeknipt. Voor de bladzijden heb ik 300grams aquarelpapier gebruikt, met een glad oppervlak. Daar kon ik dan de ondergrond tekeningen op maken.
Voor het plaatsen van teksten heb ik een paar keer gebruik gemaakt van uitschuif methoden die ook bij felicitatiekaarten gebruikt worden.
Iedere bladzijde heeft een thema. De bladzijden heb ik op 1 mm grijsboard geplakt, zo werden de bladzijden gelijk aan elkaar verbonden.

Blad 1 gaat over water.

Blad 2 gaat over een droomvanger. (enne... droomt de kat over elfjes of dromen de elfjes over een kat??)

Blad 3 gaat over de narcis en Narcissus.

Blad 4 gaat over hommels.

Blad 5 gaat over bollen en bellenblazen, met recepten voor bellenblaassop.

Blad 6 gaat over meditatie.

Er was een video gemaakt van het boek, maar helaas is het bestand te groot om in dit bericht opgenomen te kunnen worden. Jammer.