Pagina's

Translate

donderdag 6 oktober 2016


Tekenen

Ik geloof niet, dat er een dag voorbij gaat dat ik niet aan tekenen denk of aan het tekenen ben. Er is zo veel te tekenen. Zo veel verschillende dingen en technieken. En ik vind alles leuk om te doen. 

Teken je zelf dan wil je misschien wel weten welke tekenmaterialen ik gebruik. Een hele lijst. Ik heb niet alle kleuren genoemd. Heb je een specifieke vraag mail me dan.

Aquarelpapier mat, naturel wit, 300g/m2, zuurvrij.
Tekenpapier Florentino 300g/m2, houtvrij, duifgrijs. Door op grijs te werken komen witte accenten extra goed uit. 
Gewone grafietpotloden, voornamelijk van hb tot b6.
Kleurpotloden: Van Karisma (Karismacolor), van Stabilo (CarbOthello) en van Conté (Pastel Pencil).
Stiften: van Faber-Castell (PITT artist pen) de fijn (f) en superfijn (s) in dark sepia. Sepia is heel donker bruin, bijna zwart, een superkleur.
De hele serie (48 stuks) brush pennen van Sakura Color (Koi Coloring Brush Pen). Deze pennen hebben een zeer flexibel maar tevens stevig kwastje.
Van Letraset de Promarker met een fijne stift aan de ene kant een een blokstift aan de andere kant. Van Letraset heb ik ook een blender, deze licht een kleur iets op.
In elke kleurdoos zit waarschijnlijk wel een wit potlood, helaas is dit vaak niet wit genoeg, of het geeft niet voldoende kleur af. 
Daarom noem ik ook nog even de witte stiften/potloden:
Conté potlood blanc 630, Cretacolor potlood white chalk 46/52, Posca stift pc-1M 0,7 mm, Posca stift pc-1MR 0,7 mm, Posca PCF-350 brush.
Verf: Acryl titanium wit, tempera dekwit. Aquarelverf van Schmincke Horadam, Winsor&Newton, Talens.
Doezelaars van papier (voor het doezelen van ´kleur´potlood) zeer belangrijk hulpmiddel. Kan natuurlijk ook met een wattenstaafje of een propje keukenpapier, maar die doezelaars zijn veel handiger en heel goedkoop. 
En natuurlijk vlakjes en een puntenslijper.

Waar koop ik mijn spullen? Online bij verschillende adressen o.a. De Kwast (Den Bosch) en wanneer ik eens in Amsterdam ben dan kijk ik heel graag rond bij Van der Linde aan de Rozengracht. Een walhalla. 

Mijn laatste werken


Antiek gereedschap. Dat boortolletje heet een kuikenboor. Is overigens niet om kuikens te plagen :). Tekening potlood en stift.
Aquarelverf en stiften. Hier is goed de sepia kleur te zien, onderaan tussen de takken.Dit is het originele DAF-teken.

En dit is mijn tekening. Potlood en stift. Het stukje papier met vlieg en paperclip heb ik erbij getekend omdat ik het DAF-teken alleen een beetje saai vond. Is wellicht niet iedereen met mij eens, maar ja...wie maakt hier de tekeningen? Juist.. ik. :).Potlood en stift.


Potlood en stift.