Pagina's

Translate

dinsdag 16 december 2014

Zentangle / Doedelen / Droedelen / Doodle

Dat wilde ik ook eens proberen. En dan niet een kleurboek voorgeprinte doedels inkleuren, maar zelf iets doedelen. Nou, ik kan zeggen, dat is verslavend, dat doedelen. Figuren en mogelijkheden zijn eindeloos. Telkens denk ik weer: ¨O ja, zo'n figuur kan ook nog. Goed onthouden en bij de volgende tekening gebruiken.¨ Maar ja, dan ben ik het, wanneer ik bezig ben met een nieuwe tekening, toch weer vergeten. Volgende keer dan maar.

Kerstballen


Deze had ik eigenlijk bedoeld als kerstkaart 2014, maar ik heb uiteindelijk voor een andere tekening gekozen.

Pompoen.

Het leuke aan doedelen is nog wel, dat wat je ook doedelt, het altijd goed is. Er zijn eigenlijk geen regels, gewoon opvullen. Daar moet je overigens wel geduld voor hebben, want het duurt uuuuuren voordat zo'n pompoen ingevuld is. Maar heel meditatief. Af en toe een half uurtje eraan werken.


Kraanvogels.

Tussen de bedrijven door heb ik 60 kraanvogels gevouwen. Een kleine bijdrage.

Via omroep MAX werd gevraagd om origami kraanvogels, omdat er een kunstwerk gemaakt zou worden van 298.000 kraanvogels ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de MH17. Bij die ramp is ook ene Hieke omgekomen.
Een deel van de 60 kraanvogels.
Hieke was loopbaancoach op het MBO Zorg en Welzijn in Groningen. Haar vriendin en collega Tjitske begon een project om Hieke te herdenken. Ze besloot samen met de leerlingen 1000 kraanvogels te vouwen voor Hieke. Toen ze die af hadden besloten ze het project uit te breiden en voor elk van de 298 slachtoffers 1000 kraanvogels te gaan vouwen.
Hoewel 1000 Kraanvogels staan voor een lang leven en geluk hebben ze toch voor dit symbool gekozen.
Een vrouw had haar hele leven al kraanvogels gevouwen en bewaard, 220.000 had ze er inmiddels gemaakt. Deze hebben nu een goede bestemming gekregen. Het laatste wat ik vernomen heb is dat ze nog maar ongeveer 16.000 kraanvogels nodig hebben. Dus dat schiet op.

Nu nog wat doedelgedoe.Schelpen.

Ja, en dan moet ik toch ook tussendoor iets serieus tekenen. 

En dan nog een doedel