Pagina's

Translate

donderdag 15 november 2012


Uiltjes

Ik kijk op YouTube graag naar filmpjes die gaan over handwerken. Vooral in BraziliĆ« wordt kennelijk veel gehandwerkt. Op een van de filmpje uit BraziliĆ« vond ik deze schattige uiltjes. Heel eenvoudig maar super leuk. 
Aan de hand van foto's laat ik zien hoe je ze moet maken.
De maat kun je natuurlijk aanpassen. 
Voor de vulling kun je een zak speciaal vulmateriaal kopen of je doet net als ik, koop een kussen bij Action en gebruik dat vulmateriaal. Wel opletten dat je een kussen koopt met een polyester-achtig vulmateriaal. Dus geen schuimplastic.Misschien heb je nog een oud kussen of (synthetisch) dekbed liggen. Wassen en uit elkaar halen. Prima vulmateriaal.

I


I

Speldenkussen

En als je dan toch gaat handwerken.... maak dan ook een gezellig speldenkussen.
Deze zijn gemaakt van theelichthouders. GelukspoppetjesHet midden van de armen en benen -die tegen elkaar aangehouden moeten worden- vastmaken met wol. Dan de wol over het hoofd en om de armen/benen en hals wikkelen . Wanneer het hoofd goed vast zit moeten de benen naar beneden gebogen worden. Nu kun je een 'truitje' van wol wikkelen. De haren zijn als volgt gemaakt. Neem een draad die lang genoeg is om om het hoofd te knopen. Knip een stuk of 10 draadjes van ongeveer 10 cm en vouw die dubbel. Met een haaknaald die draadjes om de lange draad knopen. Daarna om het hoofd vastzetten.

Engel van Merinowol

Lontwol is te koop in de meeste prachtige kleuren. Zeer geschikt om te vilten of om de draden heel te laten en een engel te maken.