Pagina's

Translate

vrijdag 21 september 2012

Tas van papier!

Dat klinkt alsof je een krant dubbel vouwt, plakbandje erop, klaar. Maar niet dit handtasje.

Zo wordt het gemaakt:


Knip de bladzijden van een tijdschrift in twee├źn, dan heb je stroken van ongeveer 12x28 cm. Komt niet op een paar cm aan. Die stroken rol je op. Ik gebruik daar een lange sateprikker/plantensteun voor. Het einde plak je vast, anders rolt het weer terug. Stokje eruit halen.Dan rol je de staafjes om een blokje hout en lijmt dat vast. Ik doe dat met een lijmpistool, maar het kan ook met andere lijm.


De blokjes die je dan krijgt lijm je aan elkaar. Telkens 2 of 4 tegelijk, niet meer. Die blokken van 2 of 4 lijm je later weer aan elkaar, totdat de juiste grootte is verkregen.

Om de blokjes stevig aan elkaar te houden wordt er een bandje omheen geplakt. Ook daarvoor gebruik ik het lijmpistool. Bandje goed strak aanduwen (au au, heet!).

Zo maak je de voor- en achterkant, de twee zijkanten en de bodem. Wanneer alles aan elkaar geplakt is en omwikkelt met een bandje, smeer je het hele tasje goed in met Paverpol met 3% extra verharder om het enigszins watervast te maken. Het  regent wel eens toch?
Ondertussen maak je de voering. Rits erin. Is de tas droog, dan de voering op de vier bovenhoeken goed stevig vastnaaien.

Klaar!
Ik heb de voorkant een andere kleur moeten geven dan de achterkant. Ik had niet genoeg lint in een kleur. Maar nu heb ik wel een tas die aan twee kanten gebruikt kan worden. Ook leuk.